Quince - Coing - السفرجل
Quince
OTHER NAME OF quince :
Coing - Mela cotogna - marmelo - membrillo - айва - 桲 - श्रीफल - ayva - سفرجل
_____________________________________
شجرة السفرجل (Cydonia oblonga) شجرة صغيرة
نسبيا تتبع لفصيلة الورديات التي تضم أيضا شجرتي التفاح
والكمثرى ولهذا
فإن شجرة السفرجل إذا تم تطعيمها
(تلقيمها) على شجرة التفاح أو شجرة الكمثرى يتحسن المنتوج.
ثمرة السفرجل تكون خضراء قطنية على السطح،
وعندما تنضج يتحول لونها إلى الأصفر.
يؤكل السفرجل نيئاً أو مطبوخاً أو كعصير مع ماء
معدني، وفي السنوات الأخيرة، أكدت العديد من الدراسات أن لهذه الفاكهة القوية
آثارا علاجية كثيرة.
الفوائد الغذائية
للسفرجل:
فاكهة السفرجل مصدر غني
بفيتامين C والألياف. كما يحتوي
على ثروة من العناصر الغذائية الهامة الأخرى، بما في ذلك النحاس والبوتاسيوم
والحديد.
تحتوي فاكهة واحدة
(حوالي 92 جرامًا) على العناصر الغذائية التالية:
- 52.4 سعرة حرارية
- 1.7 غرام من الألياف الغذائية
- 13.8 ملليغرام من فيتامين C (أي 23٪ من الاحتياج اليومي DV)
- 0.1 ملليغرام من النحاس (6٪ من
الاحتياج اليومي DV)
- 181 ملليغرام من البوتاسيوم (5٪ من
الاحتياج اليومي DV)
- 0.6 ملليغرام من الحديد (4٪ من الاحتياج اليومي DV)
- 7.4 ملليغرام من المغنيسيوم (2٪ من الاحتياج اليومي DV)
- 15.6 ملليغرام من الفوسفور (2٪ من الاحتياج اليومي DV)
بالإضافة إلى كمية
صغيرة من فيتامين A، الثيامين(B1)، النياسين (B3)، حمض البانتوثينيك (B5)، الكالسيوم
والسيلينيوم.
الفوائد الصحية للسفرجل:
1. غني بمضادات الأكسدة:
فاكهة السفرجل مصدر
كبير لمضادات الأكسدة، وهي مركبات قوية تساعد على الحماية من الأمراض المزمنة وعلى
القضاء على الجذور الحرة المسببة للأمراض.
2. يساعد في تخفيف
الإمساك:
أكدت الأبحاث الأكثر
حداثة الخصائص الطبية لفاكهة السفرجل ولبذورها، مشيرة إلى أنهما يساعدان في تخفيف
الإمساك وزيادة حركة الجهاز الهضمي مع تعزيز استرخاء العضلات أيضًا حيث أن الفاكهة
غنية بالألياف، مما يساعد على إضافة كمية كبيرة من البراز لعلاج الإمساك.
3. يحارب البكتيريا:
وجدت العديد من
الدراسات أن هذه الفاكهة القوية يمكن أن تساعد في منع نمو البكتيريا الضارة في
الجسم. على سبيل المثال، أظهرت إحدى الدراسات في المختبر أن عصير السفرجل ساعد في
منع نمو الهليكوباكتر بيلوري (H.pylori ) سلالة من البكتيريا التي
يمكن أن تسبب تقرحات في بطانة المعدة، كما أن
مستخلصات الفاكهة والبذور يمكن أن تساعد في الحماية ضد العديد من سلالات بكتيرية
أخرى.
4. يمنع الارتجاع المعدي المريئي:
مرض الارتجاع المعدي
المريئي (GERD) هو حالة تحدث عندما يتدفق حمض المعدة مرة أخرى إلى المريء، مما
يسبب أعراضًا مثل حرقة المعدة والغثيان وكثرة التجشؤ والسعال.
على سبيل المثال، نشرت
دراسة عام 2018 في مجلة أمراض النساء والتوليد أظهر أن تناول
السفرجل بعد الوجبات كان فعالا مثل الأدوية الموصوفة المستخدمة لعلاج الارتجاع
المعدي المريئي لدى النساء الحوامل.
5. يدعم التئام الجروح:
تاريخيا، تم استخدام
بذور وأوراق السفرجل للمساعدة في دعم التئام الجروح وتعزيز إصلاح الأنسجة. في
الآونة الأخيرة، أكدت إحدى الدراسات في
المختبر أن البذور تساعد على شفاء الجروح والحروق عن طريق تحفيز نمو أنسجة جديدة
بعد الإصابة.
6. يعزز صحة القلب:
وجدت بعض الأبحاث أن
هذه الفاكهة القوية يمكن أن تساعد في دعم صحة القلب.
التحديات:
عندما يتعلق الأمر بهذه الفاكهة اللذيذة أكبر
التحديات تكمن في صعوبة قطع الفاكهة. بسبب شكلها الفريد ولبها الصلب.
Le coing est
le fruit du cognassier (connu sous son nom scientifique, Cydonia oblonga) petit
arbre de la famille des Rosacées qui Comprend également le pommier et le
poirier. Le fruit (le coing) Piriforme et volumineux, il est vert cotonneux en
surface et, à maturité, la couleur du coing devient jaune.
Le coing se consomme cru, cuit ou en jus avec
de l'eau minérale. Ces dernières années, de nombreuses études ont confirmé les
effets curatifs de ce fruit puissant.
Les
bienfaits nutritionnels du coing:
Le
coing est une excellente source de vitamine C et de fibres. Il contient
également une multitude d'autres nutriments importants, dont le cuivre, le
potassium et le fer.
Un
fruit (environ 92 grammes) contient parmi d’autres les nutriments suivants:
- 52,4 calories
- 14,1 grammes de glucides
- 1,7 grammes de fibres
alimentaires
- 13,8
milligrammes de vitamine C (23% DV)
- 0,1 milligramme de cuivre (6% DV)
- 181 milligrammes de potassium
(5% DV)
- 0,6 milligramme de fer (4% DV)
- 7,4 milligrammes de magnésium
(2% DV)
- 15,6 milligrammes de phosphore
(2% DV)
En
plus des nutriments énumérés ci-dessus, le coing contient également une petite
quantité de vitamine A, de thiamine, de niacine, d'acide pantothénique, de
calcium et de sélénium.
Avantages
pour la santé du coing:
1.
Riche en antioxydants
Le
coing est une excellente source d'antioxydants, qui sont de puissants composés
qui aident à neutraliser les radicaux libres pathogènes et à protéger contre
les maladies chroniques.
2.
Peut aider à soulager la constipation
En
médecine traditionnelle, les graines du coing étaient souvent utilisées pour
traiter les troubles digestifs, tels que la constipation et la diarrhée. Des
recherches plus récentes ont confirmé les propriétés médicinales des fruits et
des graines, notant que les coings pourraient aider à soulager la constipation
et à augmenter le mouvement du tube digestif tout en améliorant la relaxation
musculaire.
Le
fruit est également riche en fibres, ce qui contribue à ajouter du volume aux
selles pour traiter la constipation.
3.
Combat les bactéries
Plusieurs
études ont montré que ce fruit puissant pouvait aider à bloquer la croissance
des bactéries nocives dans le corps. Par exemple, une étude in vitro a montré
que le jus de coing aidait à inhiber la croissance des Helicobacter
pylori, une souche de bactéries qui peut provoquer des plaies et des
ulcères dans la muqueuse de l'estomac.
De
même, une autre étude in vitro a révélé que des extraits de fruits et de
graines pouvaient aider à protéger contre plusieurs autres souches de bactéries
pathogènes qui peuvent provoquer des infections et des maladies chez l'homme.
4.
Empêche le RGO
Le
reflux gastro-œsophagien est une affection qui survient lorsque l'acide
gastrique remonte dans l'œsophage, provoquant des symptômes tels que brûlures
d'estomac, nausées et éructations et même le RGO provoque ce qu’on appelle la
toux gastrique.
Des
recherches prometteuses suggèrent que le coing pourrait aider au traitement et
à la prévention du RGO. Par exemple, une étude de 2018 publiée dans Journal
d'obstétrique et de gynécologie a montré que la prise de coing après
les repas était aussi efficace qu'un médicament d'ordonnance utilisé pour
traiter le RGO chez les femmes enceintes.
5.
Soutient la cicatrisation des plaies
Historiquement,
les graines et les feuilles de coing ont été utilisées pour favoriser la
cicatrisation des plaies et favoriser la réparation des tissus en
stimulant la croissance de nouveaux tissus après une blessure ou une brûlure.
6.
Favorise la santé cardiaque
Certaines
recherches ont montré que ce fruit puissant pourrait aider à améliorer la santé
cardiaque.
Défi :
L'un
des plus grands défis de ce fruit savoureux est sa préparation. En raison de sa
forme étrange et de sa chair dure, le fruit peut être assez difficile à couper.
The
quince tree (known by its scientific name, Cydonia oblonga), is a small tree of
the Rosaceae family Also including the apple tree and the pear tree. The quince
Piriform and voluminous, it is green and cottony on the surface and, when ripe,
the quince turns yellow.
Quince
is eaten raw, cooked, or in juice with mineral water.
In
recent years, many studies have confirmed the healing effects of this potent
fruit.
The
nutritional benefits of quince:
Quinces
contain fiber and several essential vitamins and minerals, making them a
nutritious addition to almost any diet.
A
single, (92-gram) quince provides the following:
• Calories: 52
• Carbs: 14 grams
• Fiber: 1.75 grams
• Vitamin C: 14% of the Daily Value (DV)
• Thiamine (vitamin B1): 1.5% of the DV
• Vitamin B6: 2% of the DV
• Copper: 6% of the DV
• Iron: 4% of the DV
• Potassium: 5% of the DV
• Magnesium: 2% of the DV
As
you can see, this fruit supplies moderate amounts of vitamin C and copper, plus
small amounts of B vitamins, iron, potassium, and magnesium.
Health
Benefits of Quince:
1.
Contain potent antioxidants
Many
of the benefits associated with quinces can be attributed to the fruit’s rich
supply of antioxidants.
Antioxidants
reduce metabolic stress, lower inflammation, and protect your cells against
damage by free radicals, and safeguard against chronic illnesses like heart
disease.
2.
May help manage pregnancy-induced nausea
Some
of the most common symptoms during early pregnancy are nausea and vomiting.
One
study in 76 pregnant women noted that 1 tablespoon (15 ml) of quince syrup was
significantly more effective than 20 mg of vitamin B6 at reducing
pregnancy-induced nausea.
3.
May relieve digestive issues
Quinces
have long been used in traditional and folk medicine to treat a variety of
digestive disorders.
Recent
research suggests that quince extract may protect gut tissue against damage
related to inflammatory bowel diseases (IBD), such as ulcerative colitis.
4.
May treat stomach ulcers
Early
research suggests that plant compounds in quinces may help prevent and treat
stomach ulcers.
In a
test-tube study, quince juice inhibited the growth of H. pylori, a bacterium
known to cause stomach ulcers.
5.
May reduce acid reflux symptoms
Several
studies suggest that quince syrup may help manage symptoms of gastroesophageal
reflux disease (GERD), commonly known as acid reflux.
A
7-week study in 80 children with acid reflux found that supplementing with
quince syrup daily was as effective as medication that’s traditionally used to
alleviate symptoms of this condition.
In a
study in 137 pregnant women, a 10-mg dose of quince syrup taken after meals was
likewise shown to be as effective as traditional medication at relieving acid
reflux symptoms.
6.
May protect against certain allergic reactions
Quinces
may alleviate various allergy symptoms by suppressing the activity of certain
immune cells responsible for allergic reactions like inflamed skin, runny nose,
and asthma.
While
some experts speculate that quince products may be a safe alternative to
traditional allergy medications, more research is needed.
7.
May support proper immune function
Quinces
may support your immune system.
Additionally,
a single quince packs 15% of the DV for vitamin C, which is essential for a
healthy, functioning immune system.
One
fruit likewise provides 6–8% of the daily recommendation for fiber. Adequate
fiber intake supports the healthy bacteria living in your digestive tract,
collectively known as the gut microbiome.
Maintaining
a healthy gut microbiome may reduce inflammation and improve resistance to
infections from harmful bacteria in your digestive tract.
Challenge:
One
of the biggest challenges with this tasty fruit is its preparation. Due to its
strange shape and tough flesh, the fruit can be quite difficult to cut.
----------------------------------
ثمرة السفرجل تكون خضراء قطنية على السطح،
وعندما تنضج يتحول لونها إلى الأصفر.
يؤكل السفرجل نيئاً أو مطبوخاً أو كعصير مع ماء
معدني، وفي السنوات الأخيرة، أكدت العديد من الدراسات أن لهذه الفاكهة القوية
آثارا علاجية كثيرة.
الفوائد الغذائية
للسفرجل:
فاكهة السفرجل مصدر غني
بفيتامين C والألياف. كما يحتوي
على ثروة من العناصر الغذائية الهامة الأخرى، بما في ذلك النحاس والبوتاسيوم
والحديد.
تحتوي فاكهة واحدة
(حوالي 92 جرامًا) على العناصر الغذائية التالية:
- 52.4 سعرة حرارية
- 1.7 غرام من الألياف الغذائية
- 13.8 ملليغرام من فيتامين C (أي 23٪ من الاحتياج اليومي DV)
- 0.1 ملليغرام من النحاس (6٪ من
الاحتياج اليومي DV)
- 181 ملليغرام من البوتاسيوم (5٪ من
الاحتياج اليومي DV)
- 0.6 ملليغرام من الحديد (4٪ من الاحتياج اليومي DV)
- 7.4 ملليغرام من المغنيسيوم (2٪ من الاحتياج اليومي DV)
- 15.6 ملليغرام من الفوسفور (2٪ من الاحتياج اليومي DV)
بالإضافة إلى كمية صغيرة من فيتامين A، الثيامين(B1)، النياسين (B3)، حمض البانتوثينيك (B5)، الكالسيوم والسيلينيوم.
الفوائد الصحية للسفرجل:
1. غني بمضادات الأكسدة:
فاكهة السفرجل مصدر
كبير لمضادات الأكسدة، وهي مركبات قوية تساعد على الحماية من الأمراض المزمنة وعلى
القضاء على الجذور الحرة المسببة للأمراض.
2. يساعد في تخفيف
الإمساك:
أكدت الأبحاث الأكثر
حداثة الخصائص الطبية لفاكهة السفرجل ولبذورها، مشيرة إلى أنهما يساعدان في تخفيف
الإمساك وزيادة حركة الجهاز الهضمي مع تعزيز استرخاء العضلات أيضًا حيث أن الفاكهة
غنية بالألياف، مما يساعد على إضافة كمية كبيرة من البراز لعلاج الإمساك.
3. يحارب البكتيريا:
وجدت العديد من
الدراسات أن هذه الفاكهة القوية يمكن أن تساعد في منع نمو البكتيريا الضارة في
الجسم. على سبيل المثال، أظهرت إحدى الدراسات في المختبر أن عصير السفرجل ساعد في
منع نمو الهليكوباكتر بيلوري (H.pylori ) سلالة من البكتيريا التي
يمكن أن تسبب تقرحات في بطانة المعدة، كما أن
مستخلصات الفاكهة والبذور يمكن أن تساعد في الحماية ضد العديد من سلالات بكتيرية
أخرى.
4. يمنع الارتجاع المعدي المريئي:
مرض الارتجاع المعدي
المريئي (GERD) هو حالة تحدث عندما يتدفق حمض المعدة مرة أخرى إلى المريء، مما
يسبب أعراضًا مثل حرقة المعدة والغثيان وكثرة التجشؤ والسعال.
على سبيل المثال، نشرت
دراسة عام 2018 في مجلة أمراض النساء والتوليد أظهر أن تناول
السفرجل بعد الوجبات كان فعالا مثل الأدوية الموصوفة المستخدمة لعلاج الارتجاع
المعدي المريئي لدى النساء الحوامل.
5. يدعم التئام الجروح:
تاريخيا، تم استخدام بذور وأوراق السفرجل للمساعدة في دعم التئام الجروح وتعزيز إصلاح الأنسجة. في الآونة الأخيرة، أكدت إحدى الدراسات في المختبر أن البذور تساعد على شفاء الجروح والحروق عن طريق تحفيز نمو أنسجة جديدة بعد الإصابة.
6. يعزز صحة القلب:
وجدت بعض الأبحاث أن هذه الفاكهة القوية يمكن أن تساعد في دعم صحة القلب.
التحديات:
عندما يتعلق الأمر بهذه الفاكهة اللذيذة أكبر
التحديات تكمن في صعوبة قطع الفاكهة. بسبب شكلها الفريد ولبها الصلب.
Le coing se consomme cru, cuit ou en jus avec
de l'eau minérale. Ces dernières années, de nombreuses études ont confirmé les
effets curatifs de ce fruit puissant.
Les
bienfaits nutritionnels du coing:
Le
coing est une excellente source de vitamine C et de fibres. Il contient
également une multitude d'autres nutriments importants, dont le cuivre, le
potassium et le fer.
Un
fruit (environ 92 grammes) contient parmi d’autres les nutriments suivants:
- 52,4 calories
- 14,1 grammes de glucides
- 1,7 grammes de fibres
alimentaires
- 13,8
milligrammes de vitamine C (23% DV)
- 0,1 milligramme de cuivre (6% DV)
- 181 milligrammes de potassium
(5% DV)
- 0,6 milligramme de fer (4% DV)
- 7,4 milligrammes de magnésium
(2% DV)
- 15,6 milligrammes de phosphore
(2% DV)
En
plus des nutriments énumérés ci-dessus, le coing contient également une petite
quantité de vitamine A, de thiamine, de niacine, d'acide pantothénique, de
calcium et de sélénium.
Avantages
pour la santé du coing:
1.
Riche en antioxydants
Le
coing est une excellente source d'antioxydants, qui sont de puissants composés
qui aident à neutraliser les radicaux libres pathogènes et à protéger contre
les maladies chroniques.
2.
Peut aider à soulager la constipation
En
médecine traditionnelle, les graines du coing étaient souvent utilisées pour
traiter les troubles digestifs, tels que la constipation et la diarrhée. Des
recherches plus récentes ont confirmé les propriétés médicinales des fruits et
des graines, notant que les coings pourraient aider à soulager la constipation
et à augmenter le mouvement du tube digestif tout en améliorant la relaxation
musculaire.
Le
fruit est également riche en fibres, ce qui contribue à ajouter du volume aux
selles pour traiter la constipation.
3.
Combat les bactéries
Plusieurs
études ont montré que ce fruit puissant pouvait aider à bloquer la croissance
des bactéries nocives dans le corps. Par exemple, une étude in vitro a montré
que le jus de coing aidait à inhiber la croissance des Helicobacter
pylori, une souche de bactéries qui peut provoquer des plaies et des
ulcères dans la muqueuse de l'estomac.
De
même, une autre étude in vitro a révélé que des extraits de fruits et de
graines pouvaient aider à protéger contre plusieurs autres souches de bactéries
pathogènes qui peuvent provoquer des infections et des maladies chez l'homme.
4.
Empêche le RGO
Le
reflux gastro-œsophagien est une affection qui survient lorsque l'acide
gastrique remonte dans l'œsophage, provoquant des symptômes tels que brûlures
d'estomac, nausées et éructations et même le RGO provoque ce qu’on appelle la
toux gastrique.
Des
recherches prometteuses suggèrent que le coing pourrait aider au traitement et
à la prévention du RGO. Par exemple, une étude de 2018 publiée dans Journal
d'obstétrique et de gynécologie a montré que la prise de coing après
les repas était aussi efficace qu'un médicament d'ordonnance utilisé pour
traiter le RGO chez les femmes enceintes.
5.
Soutient la cicatrisation des plaies
Historiquement,
les graines et les feuilles de coing ont été utilisées pour favoriser la
cicatrisation des plaies et favoriser la réparation des tissus en
stimulant la croissance de nouveaux tissus après une blessure ou une brûlure.
6.
Favorise la santé cardiaque
Certaines
recherches ont montré que ce fruit puissant pourrait aider à améliorer la santé
cardiaque.
Défi :
L'un
des plus grands défis de ce fruit savoureux est sa préparation. En raison de sa
forme étrange et de sa chair dure, le fruit peut être assez difficile à couper.
The
quince tree (known by its scientific name, Cydonia oblonga), is a small tree of
the Rosaceae family Also including the apple tree and the pear tree. The quince
Piriform and voluminous, it is green and cottony on the surface and, when ripe,
the quince turns yellow.
Quince
is eaten raw, cooked, or in juice with mineral water.
In
recent years, many studies have confirmed the healing effects of this potent
fruit.
The
nutritional benefits of quince:
Quinces
contain fiber and several essential vitamins and minerals, making them a
nutritious addition to almost any diet.
A
single, (92-gram) quince provides the following:
• Calories: 52
• Carbs: 14 grams
• Fiber: 1.75 grams
• Vitamin C: 14% of the Daily Value (DV)
• Thiamine (vitamin B1): 1.5% of the DV
• Vitamin B6: 2% of the DV
• Copper: 6% of the DV
• Iron: 4% of the DV
• Potassium: 5% of the DV
• Magnesium: 2% of the DV
As
you can see, this fruit supplies moderate amounts of vitamin C and copper, plus
small amounts of B vitamins, iron, potassium, and magnesium.
Health
Benefits of Quince:
1.
Contain potent antioxidants
Many
of the benefits associated with quinces can be attributed to the fruit’s rich
supply of antioxidants.
Antioxidants
reduce metabolic stress, lower inflammation, and protect your cells against
damage by free radicals, and safeguard against chronic illnesses like heart
disease.
2.
May help manage pregnancy-induced nausea
Some
of the most common symptoms during early pregnancy are nausea and vomiting.
One
study in 76 pregnant women noted that 1 tablespoon (15 ml) of quince syrup was
significantly more effective than 20 mg of vitamin B6 at reducing
pregnancy-induced nausea.
3.
May relieve digestive issues
Quinces
have long been used in traditional and folk medicine to treat a variety of
digestive disorders.
Recent
research suggests that quince extract may protect gut tissue against damage
related to inflammatory bowel diseases (IBD), such as ulcerative colitis.
4.
May treat stomach ulcers
Early
research suggests that plant compounds in quinces may help prevent and treat
stomach ulcers.
In a
test-tube study, quince juice inhibited the growth of H. pylori, a bacterium
known to cause stomach ulcers.
5.
May reduce acid reflux symptoms
Several
studies suggest that quince syrup may help manage symptoms of gastroesophageal
reflux disease (GERD), commonly known as acid reflux.
A
7-week study in 80 children with acid reflux found that supplementing with
quince syrup daily was as effective as medication that’s traditionally used to
alleviate symptoms of this condition.
In a
study in 137 pregnant women, a 10-mg dose of quince syrup taken after meals was
likewise shown to be as effective as traditional medication at relieving acid
reflux symptoms.
6.
May protect against certain allergic reactions
Quinces
may alleviate various allergy symptoms by suppressing the activity of certain
immune cells responsible for allergic reactions like inflamed skin, runny nose,
and asthma.
While
some experts speculate that quince products may be a safe alternative to
traditional allergy medications, more research is needed.
7.
May support proper immune function
Quinces
may support your immune system.
Additionally,
a single quince packs 15% of the DV for vitamin C, which is essential for a
healthy, functioning immune system.
One
fruit likewise provides 6–8% of the daily recommendation for fiber. Adequate
fiber intake supports the healthy bacteria living in your digestive tract,
collectively known as the gut microbiome.
Maintaining
a healthy gut microbiome may reduce inflammation and improve resistance to
infections from harmful bacteria in your digestive tract.
Challenge:
One
of the biggest challenges with this tasty fruit is its preparation. Due to its
strange shape and tough flesh, the fruit can be quite difficult to cut.
Commentaires